Borellewijn

A new star is born… onze Borelle rosé wijn!!
Jawel, naast bier en chocolade bestaat er in België ook een traditie van wijn maken…
In deze ietwat rare tijden stellen wij, niet zonder enige trots, onze Borelle rosé wijn voor…

De wijnbouw in België heeft al een traditie van 2000 jaar.  We moeten terugkeren naar de Romeinen, die de druivenrank verspreid hebben doorheen hun veroveringstochten door Europa. De Germanen, waar onze Borelletraditie uit stamt, hadden naast hun grote voorliefde voor Bier ook een boontje voor een lekker wijntje…Er is eigenlijk weinig veranderd na al die jaren.

In respect voor tradities, nam onze Borellenaar Piet, ons op sleeptouw in een nieuw fantastisch avontuur op weg naar onze Rosé wijn.
We zouden natuurlijk Borelle niet zijn als we er niet onze eigen twist aan gaven.

De druiven zijn Cabernet Cantor en Johanniter en komen uit de kleine maar fijne wijngaard ’t Heuvelhof te Dranouter, lokaler kan niet. Het Borelleteam werkt mee samen aan de druivenpluk en onderhoud van de wijngaard en dit met veel respect voor de natuur in het volledige proces…

De wijn werd geblend met druiven uit wijngoed Monteberg waar dan ook de volledige vinificatie gebeurde. We willen hen dan ook danken voor de volledige ondersteuning in dit avontuur.

We creëerden een donkere karaktervolle rosé. In de neus herkennen toetsen van rode vruchten, een lekker fruitige afdronk met de nodige frisse zuren. Kortom een beetje zon die ons doet dromen van de zomer. De rosé word best goed gekoeld geserveerd. Maar proef hem eens ook eens on the rocks!

We brengen deze rosé enkel op de markt in blikjes van 25 cl. Goed voor 2 glazen rosé dus.

borelle rosé image

 

Borelle Borelle!!!!

 Ook de wijn wordt door Drankenhandel " David" uit Nieuwkerke voor ons verdeeld. Bestellingen van min. 1 bak best rechtstreeks bij Drankenhandel DAVID bestellen.

DRANKENHANDEL DAVID 057/20 67 76

Nieuwkerkestraat 48

8950 Nieuwkerke

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag open van 8h tot 19h. Zondag van 8h tot 12h en op dinsdag gesloten.

Er kan ook ter plaatse per stuk gekocht worden bij deze dranken handel. Ge gerust eens op ontdekking want hij heeft een ruim assortiment aan lekkere bieren.

Nog vragen? Contacteer ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Gerald 0478/251734